ADC goes Hyères, Marseille

Een tijdje geleden stelt iemand van ADC voor om te gaan duiken naar Marseille.
Marseille??? Wat is daar nu te zien? Maar alé onbekend is onbemind zeker.
OK schrijf er mij maar bij. Afspraken worden gemaakt en we reserveren voor het hemelvaart weekend. Met zen vijven vertrekken we naar Hyères.
Woensdag 28 mei om 04.30 uur belt Dirk Haegeman aan bij Geert Coelus. Auto laden en afspreken aan het benzinestation in Aalbeke. Daar staan Henk De Backer en Kris Deketele te wachten om te vertrekken. GPS instellen en vaststellen dat we 1132 km te gaan hebben.
Geert zegt, eens onder de 1000 km gaat het snel hoor.
Route: Lille- Reims- Lyon- Marseille- Hyères

Het rijden gaat inderdaad zeer vlot. Rond de middag staan we net voor Lyon. Tafeltje en stoelen uit de auto. Hola, ik herken dit ADC meubilair. Zelfs den Hollander staat jaloers te kijken.
Hup vertrekken, als het zo doorgaat zijn we mooi op tijd. Ah ja, we moeten onze vijfde man nog oppikken aan de luchthaven van Marseille. Onze hardwerkende Boris was deze voormiddag nog aan het werk en zou om 17.40 landen. De twee wagens splitsen zich , ééntje richting Boris, ééntje richting Camping- Giens
Tuut tuut een MMS van Henk.
Onderwerp: Wachten kan ook plezant zijn

Geert en Boris moeten het doen met veel minder. Aanschuiven om Marseille uit te geraken duurt net iets langer dan de vliegtijd van Lille naar Marseille. Maar bon, no stress to day want we zijn op conjé.
Rond 20.30 uur komen we aan het Casa ‘’ Henkbordikrige’’

Donderdag 07.00 uur ontbijt.

En naar het duikcenter. 5 tal minuutjes met de wagen en we zijn er.

Inschrijven, materiaal aantrekken en de boot op. Hetgeen wat we al wisten komt weer eens uit. Geert en Henk hebben echt geen zeemansbenen. Niet te ver varen komt hen goed uit.
Duikplaats Sec Langoustine.
Briefing en indelen van de palagquées. Water in en we zien te veel om op te noemen: Murenes, Conger, Zeebaars, Inktvis… Alles wat we hoopten te zien passeert de revue.

Ik denk , warm het water hier een beetje op en we duiken net in tropische wateren.
Terug aan land, beetje boodschappen doen , rusten en terug duiken.
Sec Pascale.
Terug veel vis.
Zicht: ongeveer 10 a 15 Meter.
Temperatuur: 15°
Terug naar land en onze eerste geslaagde duikdag zit er op. Douchen en eten in de kantine van de camping. Donderdag mosseldag, maar niet vandaag GRRRRR dat had wel gesmaakt. Dan maar Pizza en kip.

Duikdag 2.

Vandaag gaan we op een wrak duiken.
Le Grec.
Deze keer varen we uit met een Zodiac.
Terug een zeer mooie duikplaats.
De diepte 40 meter, laat de 3* duikers toe om het volledige wrak te zien.
Uiteraard blijven we niet te lang. Onze duikcomputers laten ons weten hoelang we trappen moeten maken alvorens naar de oppervlakte te gaan. Op aanbevelen van onze schipper gaan we langs de koord naar boven. Daar eens op de juiste diepte laten we de koord los en hangen we aan ons eigen trapboei.

De moeite?
Zeker weten!!! Onderschat deze duiken echter niet, de diepte laat zeker sporen na.
Terug aan land gaan we snel inkopen doen, en na het eten een kleine siësta. Onder een stralende zon, man… ik begrijp meer en meer waar die Fransen het over hebben als ze spreken over ‘’leven als God in Frankrijk. In de namiddag doen we het kalmer aan.
Duiken in het Parc National rond het eiland Ile de Port-Cros.
Fantastisch!!! De Murenes, Merou’s , scholen dubbel gebande brasem zwemmen er in overvloed. Dit is echt een super locatie

Onze tweede duikdag zit er op en was terug schitterend. Aangekomen in onze casa slaan de mannen aan het koken. Zelf ben ik niet echt de beste kok, maar dit kan niet gezegd van mijn medereizigers. Gebakken patatjes met zelf gewassen sla , Franse kip en kalkoenbrochettes. De diepgevroren Rosé mag er ook best zijn .

Duikdag 3

Geert laat deze aan hem voorbij gaan. De ‘echte’ gaan ervoor. Boris en Kris gaan naar Le Donateur en Henk en Dirk doen nog eens Sec Pascale. Iets later komt ook Geert naar het duikstation en moet vaststellen dat de zee er duidelijk woeliger bij ligt.

Boris en Kris merken daar helemaal niets van en zijn zeer tevreden dat ze dit mooie wrak hebben bedoken. In de namiddag gaan enkel de Die Hards nog duiken. Onze jongste en onze oudste van ons bendeke gaan samen duiken. Als dat maar goed komt.
Blijkbaar wel. Ze komen boven en zijn terug zeer enthousiast. Wat wil je, kijk maar eens naar deze prachtige schorpioenvis

Helaas komt ook hier een einde aan het mooie liedje… Morgen terug naar huis.
Eerst nog eens lekker eten met een mooi zicht op de Middellandse zee, die ons zeker terug zal zien.

Dikke merci, mannen voor dit mooie weekend. Ook speciaal aan Boris voor de perfecte organisatie. Je mag dit zeker nog doen.

Snel nog ons ADC pootje achterlaten

Het vuil muilke mag hier ook niet ontbreken natuurlijk

Boris: Ik ben een echte nieuwe man. Ik kan koken, poetsen, strijken en boodschappen doen.
Henk: Weet Marie dat ook?

 

Dirk: Laten we de volgende keer ons lege blikjes niet meer in een papieren zak steken aub.
De zak is opengescheurd en al de blikjes zijn over straat gerold.

 

Henk: Ons verblijf is eigenlijk niet meer dan twee dikke lagen aluminium met wat isolatie tussen

De rest????????????? Is niet voor publicatie

Reacties zijn gesloten.