Duiken Tegen Kanker

Zaterdag 23 augustus waren er van onze club 4 duikers present voor de “Duiken Tegen Kanker” dag. Meer info op www.duikentegenkanker.be

20140823_175702

Sven samen met Angelique en de kids, Henk, Véronique en Gregory kwamen hun steun betuigen door in de put van Ekeren 2 maal te duiken. Toen we de parking opgereden kwamen en de wagens tot diep op de straat zagen staan, dachten we direct, het zicht onder water, dat zal niet super zijn. Van de organisatie kregen we dan ook te horen dat er ongeveer een 500-tal duikers aanwezig waren.

Nadat we onze bandjes (bedankt ook aan andere leden om er een aantal aan te kopen) gekocht hadden konden we samen gaan duiken. Onze vrees van slecht zicht werd bij kopje ondergaan herleidt tot prachtige vergezichten, honderden kleine baarsjes die voor je uit zwommen. Het zonlicht scheen prachtig tot op de bodem en zelf in de put had je je duiklamp niet nodig. De temperatuur van het water was heel goed. Aangezien we twee duiken wouden doen en er geen vulmogelijkheid was (enige minpuntje) hielden we het op een eerste korte duik en nadien wisselen van buddy en flessen leeg duiken.

Als afsluiter hadden Sven en Angelique de  BBQ klaar staan, samen met de nodige drank en hapjes. Zie foto. Het was een mooie dag onder duikbuddy’s en vrienden die voor herhaling vatbaar is.

20140823_175606 20140823_183216

Een dikke proficiat aan de organisatie en op naar de volgende Duiken Tegen Kanker op 12 oktober 2014 te Bergsche Diepsluis – De Oesterdam.

Gregory

Reacties zijn gesloten.