Oosterscheldecruise 2016

Dag Buddy’s, beste clubleden.

Misschien dat jullie er al van hebben gehoord, maar vorig weekend was een deel van onze club op duikcruise. Niet op exotische wateren maar op onze eigen Grevelingenmeer en onze Oosterschelde. Als Poetin de Krim mag annexeren, mag ADC hetzelfde doen met het meer en de Oosterschelde.

Ware het niet dat de crew Nederlands sprak waande men zich wel in een of ander exotische bestemming. Lag het aan de organisator, maar zo een mooi weer had eigenlijk niemand meer verwacht. Langs deze weg, en in naam van alle deelnemers nog eens dikke proficiat aan Veerle Levecke voor de vlekkeloze organisatie. We gaan even terug in de tijd en spreken af op donderdag 25 augustus. Een 18 tal leden vinden elkaar aan de haven ”Den Osse” Na een korte kennismaking met de crew genaamd Harry als kapitein, matroos Kevin en Hollandse schone Debora ( onmiddellijk omgedoopt naar Dingske) varen we uit.Het duurt niet lang voor we de eerste duikplaats aandoen. Ergens tussen de haven en Den Osse parking gaan we voor anker.

Briefing en indeling gebeuren zoals het hoort, en down we go. Na een uur komen we boven, de mooie zeenaalden, palingen,slakjes, donderpadden en nog veel meer waren al zeker de moeite. Maar wat nog meer opvalt is het goede zicht. Zover mijn lamp schijnen kan, kon men zien.Met een watertemperatuur van 20° C kan dit nu al niet meer stuk.De volgende dagen duiken we nog twee keer in het Grevelingenmeer en nog 5 keer in de Oosterschelde.Met als duikplaatsen Het Gemaal van Dreischor,Anna Jacobapolder, Zuidbout, Lokkersnol, Halverwege en Zeelandbrug. Een voor één allemaal mooie duiken.

Als ik toch één duik iets beter mag beschrijven haal ik er  de nachtduik van zaterdagavond uit.Wij (Geert Gallin en mezelf) gaan te water voor de Zeelandbrug. Het zal een driftduikje worden om U tegen te zeggen. De grote kreeften, de vele vissen (Harders, Steenbolk, Baarzen en Zeebaarzen…allemaal passeren ze de revue) Met als toetje onder water, de kleine Sepia, gevonden door mijn buddy. Je moet maar geluk hebben, volle gas met de stroming meegetrokken worden,een sepiatje zien kleiner dan mijn hand en dan…alle remmen toe en genieten van dat beestje.Op het einde van de duik laten we zoals afgesproken onze OSB op. Oei, boven gekomen zien we dat we veel verder zijn dan dat de boot ligt. Dat word palmen. Ondertussen horen we al de andere duikers even enthousiast boven komen. Dan plots, waarschijnlijk door de organisatie voorzien, steken ze daar toch wel vuurwerk af zeker. Na zo een mooie duik dit nog mogen meemaken… DE MAX!!! Eens aan boord toch proberen ons enthousiasme te temperen.Kwestie van de mensen die juist deze duik gemist hebben niet te jaloers te maken 🙂 Daar de vermoeidheid bij sommigen de kop op steekt hebben zij gekozen om aan boord te blijven. De gezellige leefruimte met bar, of de kajuiten met 2 of 4 slaapplaatsen, de voor een schip grote douches en mooie sanitair dit alles maakte van dit weekend een weekend om zeker over te doen.Dus 2* duikers met ervaring in water met stroming, hou het laatste weekend van augustus 2017 zeker vrij. Wij gaan nu al met eieren naar de nonnetjes.

Wat we zeker niet vergeten mogen, de manier waarop we elkaar deze dagen hebben geholpen. Een echte vriendengroep!! Van mensen die na hun drukke beroepsleven, ’s morgen eitjes staan te bakken, pannekoeken klaarmaken of teeven die wentelen, de grappige mopkes… dikke proficiat aan allemaal.Ook de ketting van mensen die begon in de keuken en eindigde  aan de tafels om deze mooi gedekt te krijgen…. dat kan alleen maar in een groep waar iedereen graag bij is. ADC op zen best.

Zoals bij ieder verslag:

Het Vuil Muilke

De verjaardag van Dirk H:

Hoeveel keer verjaart Dirk eigenlijk in één jaar???

Over Dingske:

Jammer dat je uw kleedje van de eerste avond niet aan had. Dat was mooier dan die short.

( zeker op een donker dek en het tegenlicht van het benedendek…)

Over Jaap, onze Nederlandse cruiser:

Mag ik eens de hespe…??? Blijkbaar iets te dicht bij PJ gezeten.

Over de vele zeilboten:

Dat moeten we niet hebben, we hebben veel mooier vrouwvolk thuis zitten…

De rest van deze rubriek……..NIET VOOR PUBLICATIE :-)))

De vele foto’s die door onze huisfotograaf zijn getrokken komen nog.

Voila, dat was het.

Met vele cruisersgroeten Geert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.