OVOS Proevenweekend 2014

Vrijdag 17/10 omstreeks 13.00 uur was het zover. Sven stond klaar aan mijn deur om de caravan, die we via een goeie vriend van mochten gebruiken, op te halen en onze tocht aan te vangen voor ons eerste OVOS proevenweekend. Dit had plaats te Scharendijke (Grevelingen) aan het duikcentrum De Kabbelaar.

Na een kleine tussenstop in Oudenaarde – banden van de caravan op spanning zetten, handrem die door trilling omhoog kwam (de technieker in Sven kwam met de oplossing) en nadien nog eentje in Gent voor wat extra duikmateriaal, waren we goed op weg naar Nederland. Op onze bestemming aangekomen een geschikte Camping gezocht en gevonden, caravan afhaken en klaarmaken voor onze eerste duik. Nadat we, mooi op tijd, een Instructeur gecontacteerd hadden, konden we samen duiken, bleek Den Osse Parking een ideale plek.
Voor Gregory een doopduik met droogpak, voor Sven de doopduik van zijn nieuw droogpak (ja, bijna met etiket van de winkel in het water). Achteraf bleek Sven goed gelachen te hebben bij het circus onderwater, Gregory hield het bij: “Als dit droogduiken is, stop ik ermee.” Maar de aanhouder wint, zou later blijken op de laatste duik van het weekend. Een stevige warme !!!  maaltijd en we konden ons opmaken voor de eerste nacht.

Na een goede nachtrust, stonden we zaterdagmorgen paraat aan de inschrijvingstafel. Het viel ons direct op dat er, zoals bij een chinees besteld kon worden, een bootduik, wrakduik op Le Serpent, een duikleiding, een openwaterproef, moet dan dan op 20 meter, 30 meter, 40 meter zijn? Van kandidaat 1* Duikers tot 3* Instructeurs, iedereen werd op zijn wenken bediend en door het OVOS Bestuur ingedeeld. Na het woordje van de voorzitter kon iedereen met zijn buddy naar de boten en kon het duiken beginnen. Hier waren we tenslotte voor gekomen. Twee dagen, 2 duiken per dag kan je hier ter plaatste proeven afleggen. Kader was er in overvloed, er waren elke dag meer instructeurs aanwezig dan kandidaten.

Onze opzet voor dit weekend, Sven wou drie geslaagde duikleiding (CL1 -CL2 – CL3) en Gregory 4 bootduiken op zone 30, was geslaagd. Tevreden over onze duiken, haakten we onze caravan aan en vertrokken we terug naar België voor een spoelduik te Ekeren.

We zijn een leuke ervaring rijker. Op stap met een caravan is altijd wat improviseren, mooie duiken gemaakt, veel bijgeleerd, gaande van duikleidingen, bootduiken, droogduiken, telkens een nieuwe instructeur geeft telkens nieuwigheden

We bedanken het OVOS bestuur voor deze prachtige organisatie. We komen volgend jaar zeker terug.
We nodigen graag alle 1*, 2* en 3* uit om volgend jaar in de maand oktober de instructeurs van ADC een maandje verlof te geven. Spreek af op het OVOS Proevenweekend 2015 en ervaar het zelf. Telkens duiken met een andere instructeur, je hebt de mogelijk om 4 proeven/duikleidingen te doen, telkens op dezelfde duikplaats.

Gregory

Reacties zijn gesloten.