Inbranden après duik BBQ

Super, de max, zalig,… zijn maar een paar uitdrukkingen die de clubduik van vrijdagavond kunnen omschrijven. Het zag er nochtans in het begin niet zo schitterend uit. Regen, regen en nog veel meer regen in het vooruitzicht. Een blik op de buienradar vertelde ons dat het zou regen vóór de duik, tijdens de duik en na de duik nog veel meer. Ons idee om de nieuwe après-duik-BBQ in te branden zou letterlijk in het water vallen. Toch waren er nog 7 dapperen die zich niet lieten tegenhouden door het herfstweer dat ook dit jaar veel te vroeg komt. Door stortbuien heen reden we dus naar Wemeldinge. Daar stond Dirk Haegeman ons reeds op te wachten. In tegenstelling tot wat ik dacht waren er toch nog heel wat andere duikers die gepland hadden om te duiken en waren we dus zeker niet alleen. Ik vreesde door al die regen en de vaststellingen van de voorbije weken voor slecht zicht. Die vrees, in combinatie met het rot weer, zorgende ervoor dat ik deze avond maar somber inzag. Maar we waren er nu, dus duiken gingen we zeker doen. ’t Was intussen wel al wat minder beginnen regenen. Dan maar snel indelen en afspraken maken en te water. Ik dook samen met Christophe DV (zijn eerste OS duik) en Pieter-Jan als hekkensluiter. In tegenstelling tot wat ik vooraf vreesde hadden we een vrij goede zichtbaarheid. Er was een klein beetje stroming omdat we er wat aan de late kant inzaten en een aangename 23°C. Samen dus ideale omstandigheden voor een leuk duikje. Nu nog wat leven spotten, maar dat is hier natuurlijk geen probleem. Ik hoorde na de duik van Kenny en Dirk dat ze onder andere een sepia en een sepiola zagen. Bij ons bleef het bij het gewone maar toch mooi OS-leven.

Na de duik bleek de regen verdwenen en het waaide zelfs niet. Ideaal om de BBQ in te branden. Het hoeft niet gezegd dat met onze après-duikervaringen en nu de nieuwe BBQ het een schitterende avond werd. Met uitzicht over een rustige in het duister gehulde Oosterschelde bakten en toastten we op een zeer geslaagde avond.

2014-08-08 22.20.23 2014-08-08 22.19.34

Aan alle aanwezigen een zeer grote dank u wel, ik heb er van genoten. En uiteraard ook grote dank aan Sven en Kenny die de duikfles-BBQ (blijkbaar een idee van Angélique) maakten.

Natte groeten

Boris

Reacties zijn gesloten.